TV2 forklarer – og justerer forklaringen?

Som tidligere omtalt var der, efter manges mening, problemer med IK-testen udført af TV2 i programmet ‘Test Nationen’. Mange, deriblandt undertegnede, svarede A på spørgsmål 59 om udkast af nødhjælp fra et fly – ud fra den devise, at noget der kastes ud fra et fly i bevægelse, som følge af luftmodstand og tyngdekraft, evindeligt vil beskrive en parabelbue. Dette mente TV2 ikke og de forklarede deres synspunkt her

Nu har de, imidlertid, erkendt at den forklaring de gav, var forkert – set ud fra de oplysninger man fik i opgaven. Du kan læse den nye forklaring her.

Jeg citerer en del af forklaringen:

Jo langsommere flyet flyver, jo fladere bliver buen, som pakken beskriver – men den beskriver under alle omstændigheder en bue. Og den eneste af vores løsningsmuligheder, som beskriver en fremadrettet bue, er A. Så A er det rigtige svar.

Og:

Personer, som tidligere har taget testen og svaret A i opgave 59, bør derfor lægge to-tre til den IQ, de modtog efter testen.

Jeg tillader mig hermed at erklære min ‘nye’ IK for 146 – beskeden som jeg er, lægger jeg kun to til. 🙂

Tillykke til andre ‘A’-svarere – og kondolerer til ‘B’erne. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *