Kreidler Florett ’79

Mit første køretøj var en Kreidler Florett 3 gears fra 1979. Jeg fik den da jeg var 15 år gammel. Den havde orange stel, og vejede som et ondt år. Jeg fik en 5 gears motor med, men den blev aldrig samlet. Jeg gav 1000 kroner for den, kan jeg huske. Jeg har desværre ingen billeder af den, men den så sådan her ud:

Kreidler Florett '79

Den var boret og hakket og kørte omkring 80 km/t. Der var næsten altid et eller andet der gik i stykker, fordi Kreidler fabrikken var lukket og der ikke var nogen der producerede uoriginale reservedele til Kreidler. Så alt der skulle laves skulle man lave selv, eller renovere gamle dele. Af den grund fik den også en plads i en remse som vi drenge brugte om knallerter:

Puch, det ka’ man ha’
Yamaha, det ska’ man ha’
Kreidler, det fejler – hvis det ikke fejler, så er det ingen Kreidler!

Jeg mistede den nogle år efter jeg havde fået den. Jeg var taget på et par dages mini-ferie hos min bror, Lars, i Albertslund. Det var påske, kan jeg huske. Jeg havde parkeret den i cykelparkeringen på Næstved banegård. Den var kædet fast til skuret med en 8 mm kæde, og den havde en stor bøjlelås igennem baghulet. Da jeg kom tilbage til stationen var tændrørshætten revet af. Jeg ringede til min far, som kom og hentede mig. Han havde en pick-up, så jeg foreslog ham at vi skulle smide Kreidleren på ladet. Han synes den var for tung, så han sagde at vi bare lige kunne hente en tændrørshætte og så kunne jeg hente den dagen efter. Dagen efter var der kun den afklippede bøjlelås tilbage. 🙁

Det var en meget trist dag for mig.

Jeg måtte på jagt efter en ny knallert – min KTM Foxi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *